Vad ska jag tänka på när jag väljer bild till min annons?

Dessa tumregler gäller för en bild i dagstidningstryck:
– Bilden bör ha ett bra ljus. En bild som är mörk från början, blir ännu mörkare i tryck.
– En ljus bakgrund är att föredra.
– Färginställningen ska vara RGB.
– En bild som från början är liten i storlek och upplösning, blir pixlig (bildpunkterna blir synliga) och grynig när den dras upp i storlek.
– Text i bilden är inte tillåtet.
Annonsören ansvarar för att bilden håller en god tryckbar kvalitet. Tidningen erbjuder ny annons om bilden från början håller god kvalitet men blir dålig i tryck.
Bilderna är skyddade enligt upphovsrättslagen. Fotograf måste anges om det är en yrkesfotograf som tagit din bild. Bilden ska då också godkännas för publicering av honom/henne.